איך להתנהל נכון פיננסית לזוגות צעירים

יציאה מהרווקות והמעבר לזוגיות / משפחתיות אינם רק שלבים פורמאליים המשפיעים מבחינה פסיכולוגית. יש להם אספקטים רבים, שחלקם – עשויים לבוא לכדי ביטוי בצד הפיננסי. התנהלות פיננסית נבונה פירושה, בין השאר, ליווי של סוכן ביטוח מומלץ, תכנון פנסיה כבר מגיל צעיר או, אפילו, פתיחת חיסכון למשפחה או חשבון השקעות שיאפשרו לכם להבטיח את עתיד משפחתכם מהבחינה הכלכלית.

טיפים להתנהלות פיננסית נכונה לזוגות צעירים

 

מרבית הזוגות הצעירים הישראליים נוטים, לא פעם, לטעות טעויות פיננסיות קריטיות שמזיקות, באופן ישיר ואף עקיף, לכיסם. יתרה מכך, לא נגזים אם נאמר, כי רבים מהם, כלל אינם מודעים למשמעויות הכלכליות שעלולות להיות תוצאה של כל החלטה שהם עושים. בהתחשב בעובדה המצערת כי בישראל אין כל חינוך פיננסי הנחשב כחובה במסגרות המסגרות הלימודיות הרשמיות, קל מאד להבין גם כי בעיה זו אינה נחלתם הבלעדית של הזוגות הצעירים. אולם דווקא עבור הזוגות המצויים בתחילת דרך משותפת, בשלב שבו, במקביל לשינוי הרשמי והמחשבתי בסטאטוס שלהם, הם גם נאלצים לקבל לא מעט החלטות פיננסיות מהותיות – לכל צעד והחלטה כזו ישנה משמעות קריטית וכבדת משקל במיוחד.

 

מה היא התנהלות פיננסית נבונה?

התנהלות פיננסית נכונה עשויה לחסוך לכם כסף רב ואף למנוע מכם עגמת נפש. כשאנחנו מדברים על התנהלות פיננסית נכונה, לרוב, נדבר,בעיקר, על הדברים ה"גדולים" יותר או המתמשכים. כך שתמיד ניתן (ואפילו רצוי), לנסות ולהוזיל את מסלולי הסלולר והאינטרנט שלכם, להשוות את המחירים בסופר (ואולי אפילו להשוות מחירים בין מספר רשתות) וכן הלאה. אבל, מעבר לנקיטת שגרת ההתנהלות הפיננסית הנכונה בחיי היומיום שלכם, ישנן החלטות ו / או פעולות שעשויות להשפיע במידה נרחבת בהרבה על חוסנו הפיננסי של משק הבית החדש שלכם.

ריכזנו עבורכם מספר נקודות שאליהן חשוב לתת את הדעת.

 

עדכון נקודות הזיכוי המגיעות לכם

אם הינכם מועסקים כשכירים, חשוב יהיה לכם לעדכן את מקום עבודתכם (את המעסיק או את חשב השכר בחברה) בשינוי שחל במעמדכם. זוהי גם הזדמנות טובה לבדוק אם שאר פרטיכם עדכניים, שכן, קיימים מקרים מסוימים שבהם אתם זכאים להטבות-מס שונות וחבל שלא ליהנות מהן.

 

עדכון מעמדכם החדש ברשומות הרשמיות

לא מעט מהזוגות הצעירים שוכחים לעדכן את מעמדם ה"חדש" ברישומים רשמיים שונים, וזאת על אף, שבחלק מהמקרים המדובר בשינוי משמעותי שאינו מתבטא, אך ורק, בשינוי סטאטוס רשמי, אלא עשוי להתבטא עבורם אף בלא מעט כסף.

דוגמה מובהקת לכך עשויה להיות קרן הפנסיה – בטפסים שאותם נדרשים למלא המצטרפים לקרן פנסיה, נדרשים המצטרפים לציין גם אף את הסטאטוס המשפחתי שלהם (רווק/ה, נשוי / נשואה וכן הלאה) וגם – האם הם מוגדרים כ"מבוטח בודד". בהנחה שגם אתם עשיתם זאת ומילאתם את הפרטים הללו כנדרש, לאחר שהזוגיות שלכם הפכה ל"רשמית" חשוב לעדכן אותם, בכדי שתוכלו לזכות בזכויות הרלוונטיות.

במה המדובר?

הפרשות לקרן פנסיה מקפת מתועלות לשלושה אפיקים. האפיק הראשון והמרכזי הוא החיסכון הנצבר בכדי ליצור את הקצבה החודשית – הפנסיה. אפיק נוסף משמש כביטוח לאובדן כושר העבודה (נכות), שמקנה, במידת הצורך, זכאות לקבלת הקצבה החודשית שאינה מגיעה בגובה לשכרו של המבוטח, אבל גבוהה (עשרות אחוזים מהשכר). חלקו השלישי של הכסף משמש לצורך ביטוח למקרה מוות, המבטיח כי במקרה פטירה, תשולם הקצבה החודשית לשאיריו של המבוטח. כעיקרון, חלק זה נרכש באופן אוטומטי, אלא אם המבוטח חותם על כתב הוויתור ומצהיר שהוא "מבוטח בודד", ואז – חלק זה יופנה, אף הוא, להגדלת החיסכון.

בהנחה שאף אתם עשיתם זאת בהיותכם רווקים, לאחר נישואיכם, תצטרכו לעבור למסלול שהוא "מוטה שאירים", שיבטיח תשלום במקרה של מותכם לבן או לבת הזוג (ולילדיכם בהמשך).

פתיחת חיסכון למשפחה או חשבון השקעות שיאפשרו לכם להבטיח את עתיד משפחתכם מהבחינה הכלכלית.

מעוניינים להצטרף אלינו ?

מלאו את הטופס ונחזור אליכם

אנו עושים את מירב המאמצים לחזור מהר ככול האפשר לכל פניה טיפה סבלנות נחזור אליכם עם הצעה מעולה!

מלאו את הפרטים