תהליך סיום עבודה - מה הוא ומה זה אומר לגביכם (היום ובעתיד) מהאספקט הפיננסי?

ניתן לומר כי סיום עבודה, בין אם בחרתם לסיים את ההתקשרות מרצונכם ובין אם ביוזמת המעסיק, הוא אף פעם לא עניין קל, שכן,
בנוסף לאספקטים הנפשיים, סיום עבודה אינו משפיע רק על ההווה המיידי שלכם, אלא יש לו גם השפעות מרחיקות לכת הרבה יותר, על העתיד שלכם. מאחר, ועל פי החוק,
עובד המסיים את עבודתו רשאי למשוך את פיצויי הפיטורין אשר הופקדו עבורו בביטוח הפנסיוני או בקופת הגמל,
אין זה מפתיע, כי רבים ממסיימי העבודה נתפשים לפאניקה רגעית ומתפתים למשוך, עם סיום עבודתם, כספים אלו בשלמותם או בחלקם.

נבהיר – אין אנחנו אומרים כי המדובר, בהכרח, בצעד שאינו נכון עבורכם, ספציפית. אולם, יחד עם זאת, כהרגלנו, אנחנו דוגלים בפעולה מושכלת ומודעת, ולכן, ריכזנו עבורכם מספר דברים שאותם חשוב לדעת, לפני שאתם עושים צעד מהותי שכזה.

עובדים אשר כספי פיצויי הפיטורים שלהם (כלל הכספים או חלקם) מידי חודש הופרשו באופן השוטף לביטוח פנסיוני או לקופת גמל, יהיו זכאים לקבלם מהקופה (במידה וזכות זו לא נשללה מהם), וזאת, בהתאם למועדים ולתנאים המעוגנים בחוק או בצווי הרחבה רלוונטיים. למעט במקרים החריגים בהם נשללת זכאותו של העובד לקבלת פיצויי הפיטורים (כגון מעילה), זכאי יהיה העובד להעביר לבעלותו את כלל הכסף שהופרש עבורו כרכיב הפיצוי במסגרתם של הביטוח הפנסיוני או קופת הגמל (לרבות רווחים אותם צבר הכסף המופרש). הנה מספר נקודות הנוגעות לאופציות שעומדות בפני עובד כזה:
העובד רשאי למשוך את כל הכסף שנצבר לזכותו באופן מיידי (ולא להשאיר אותו בחיסכון פנסיוני עד לגיל המתאים לפרישתו). מאידך, הוא יכול לבחור להשאיר את כל הכסף בקופת, או למשוך חלק מהכסף ואת יתרתו – להשאיר בקופה. חשוב לדעת גם, כי אי אפשר למשוך רק חלק מהפיצוי ולזכות עליו בפטור ממס, בעוד יתרת הכסף תתועל לרצף הפיצויים. במקרה כזה, הוא יצטרך להחליט בין משיכת חלק מהכסף ותשלום מס עליו וייעוד של היתרה לצורך רצף פיצויים, או, לחילופין, משיכת חלק מהפיצוי תוך קבלת הפטור ממס עליו וניתוב היתרה לצורך יצירת רצף קצבה.

החלטות עכשוויות שגוררות עימן השלכות עתידיות
להחלטות הנוגעות למשיכת כספי הפיצוי ישנן השלכות שונות, מיידיות ועתידיות, כדוגמת גובה המס אשר ינוכה מהכסף בעת משיכתו, וגם גובהה של קצבת הפנסיה החודשית שאותה הוא עתיד לקבל וגובה המס שינוכה ממנה. כך שבנוסף לעובדה כי, באופן הגיוני, משיכה כיום של כספי פיצויים שהופקדו עבורכם בביטוח הפנסיוני מקטינה, באופן ודאי, את גובהה של קצבת הפנסיה העתידית שלכם, ישנן השלכות נוספות שונות, שאותן יהיה עליכם לקחת בחשבון בעת שאתם נאבקים בפיתוי לקבל את כל כספי הפיצויים, כבר עכשיו, לידיכם.

דילמות דומות, והפעם לא אצל עובדים שכירים אלא אצל עצמאים, מעורר תיקון 190 לפקודת מס ההכנסה. בקצרה ומבלי להיכנס לפלפוליו של התיקון המתייחס למגוון תחומים, אחד מיתרונותיו הבולטים הוא פתיחת אפשרות הפקדת כספים כעצמאי לקופת הגמל ומשיכתם באחד משני האפיקים הבאים:
משיכת הכסף עם הגיע המפקיד לגיל 60 כקצבה חודשית הפטורה ממיסוי לאורך כל החיים, או משיכה חד פעמית (היוון קצבה מוכרת) המותנית בעמידה במספר תנאים מסוימים, תוך תשלום מס ששיעורו מגיע ל-15% נומינליים מרכיב הרווח היחסי.

לסיכום!

כפי שניתן להבין, עובדים, בין אם הם עצמאים ובין אם הם שכירים, נדרשים, מידי פעם, להחליט כיום לא מעט החלטות שעשויות להשפיע על עתידם.
קל מאד, להחליט החלטות שגויות או פזיזות בשל לחצים המופעלים עליכם כרגע. החוכמה האמיתית היא לדעת לנשום עמוק, לקחת צעד (נפשי)
אחד אחורה, ולהיעזר באיש מקצוע שהוא יועץ פנסיה או סוכן ביטוח

מעוניינים להצטרף אלינו ?

מלאו את הטופס ונחזור אליכם

אנו עושים את מירב המאמצים לחזור מהר ככול האפשר לכל פניה טיפה סבלנות נחזור אליכם עם הצעה מעולה!

מלאו את הפרטים