מדוע חשוב לכם להתחיל לתכנן את הפרישה כבר בגיל 50?
סביר להניח שעד כה (אתם כבר בני 50, להזכירכם) השתדלתם שלא להתעסק יותר מידי במחשבות על פרישה, על ביטוחים (בכללם – ביטוח חיים או ביטוח בריאות),
על ניהול תיק השקעות או תכנון פנסיה. יתכן מאד שיש לכם סוכן ביטוח מומלץ שאתם מטילים עליו את המטלה לבדוק,
לבחון, להשוות (ואפילו להחליט עבורכם) בכל מה שנוגע לכספים, חסכונות, תיק השקעות וכד'.
מדוע חשוב לכם להתחיל לתכנן את הפרישה כבר בגיל 50?
לפעמים, בניגוד לאמירה הידועה, גיל הוא לא "רק" עוד מספר, ויש לו לא מעט השלכות – פיזיות, נפשיות ואפילו פיננסיות, שכן, למשל, הוא יכול לאפשר לכם להתחיל לקבל קצבה מהביטוח הלאומי או לנצל הטבות מס מסוימות (כדוגמת תיקון 190 לפקודת מס ההכנסה). כך שגם אם נדמה לכם שיש לכם עוד המוווון זמן עד לפרישתכם לפנסיה, בגיל 50, ניתן לומר כי הפרישה שלכם לגמלאות כבר נמצאת מעבר לפינה. לכן, יום הולדת 50 הוא הזדמנות מצוינת להתחיל לעשות את חשבון הנפש שלכם, ולשאול את עצמכם כיצד בדיוק אתם רוצים שהחיים שלכם ייראו ביום שלאחר שתצאו לפנסיה. האם, למשל, מבחינתכם, זו תהיה ההזדמנות להגשים את החלום שלכם ולטייל בעולם, לפתח תחביב חדש או ללמוד שפה חדשה, או, שמא כל מה שתרצו לעשות הוא לקנות בית קטן בכפר, לחיות חיים שלווים מלאים בציוצי ציפורים וליהנות מהרוגע והשקט, שיופרו, מידי פעם, על ידי קולות הנכדים שלכם.
והשאלה הגדולה יותר (שהיא תוצאה ישירה של תשובתכם לשאלה הקודמת) תהיה – האם יש לכם מספיק כסף בכדי להגשים את החלומות שלכם לעת פרישה.
זאת, מאחר וכ-40% מהחיסכון הפנסיוני הנצבר נצבר בעשור שבין הגיל 27 ל-37. בעשור השנים שלפני הפרישה, עיקר הגידול שחל בחיסכון מגיע מ"הפעלה" נכונה של הכסף הצבור, למשל, ריבית המתקבלת מהשקעות (זאת, כמובן, במידה ויש לכם חשבון השקעות או קופת גמל השקעה).
כמה כסף חסכתם עד כה?
המקום הראשון שאליו יש להיכנס כדי לבדוק כמה כסף עומד לרשותכם, יהיה הדו"ח התקופתי שאותו מנפיקה לכם קרן הפנסיה. שם, בשורה הראשונה, תופיע הידיעה שלכם על שוויו של הכסף שחסכתם עד כה, כפי שיהיה לעת פרישה.
עכשיו, אחרי שבדקתם, ענו לנו בכנות,
האם אתם מסוגלים לחיות בשקט עם הסכום הכתוב באותה השורה?
כיצד ניתן לשפר את המצב?
האמת היא, שאת החיסכון הקיים בקרן הפנסיה יקשה עליכם במקצת להתחיל לשפר עכשיו, כשהגעתם לגיל 50, כך שאת הכסף שאולי תרצו להפקיד לשם, מומלץ להפנות דווקא לאפיקי ההשקעה / חיסכון האחרים העומדים לרשותכם. למשל, לרשות לא מעט עובדים עומד חיסכון שנצבר בקרן השתלמות. עם התקרבות מועד הפרישה, מומלץ יהיה, לדוגמה, לבחון את האפשרות להעביר לקרן הפנסיה שלכם גם קרנות השתלמות נזילות אחרות לצורך הגדלתה של הקצבה החודשית בעת פנסיה.
הקטנת רמת הסיכון של החיסכון הפנסיוני
בגיל זה, סביר להניח כי כבר עומד לרשותכם חיסכון פנסיוני שסכומו משמעותי. אבל, אם לא משתלם (כפי שהזכרנו קודם) להגדיל אותו, לפחות תוכלו להקפיד לשמור על ערכו. לדוגמה, לצמצם חשיפה למניות בכדי להימנע מהפסד שמשמעותו עלולה להתבטא בפגיעה משמעותית בחיסכון. בנוסף, זה יהיה הזמן המתאים לבחון בעזרתו של יועץ פנסיה האם המוצר הפנסיוני שבו אתם נמצאים הוא המוצר האידיאלי עבורכם לעת פרישה, ואופציות נוספות, כמו, למשל, האם משתלם לכם יותר להעביר את הכספים שבביטוח המנהלים שלכם לקרן הפנסיה.
לסיכום!
סביר להניח שעד כה (אתם כבר בני 50, להזכירכם) השתדלתם שלא להתעסק יותר מידי במחשבות על פרישה, על ביטוחים (בכללם – ביטוח חיים או ביטוח בריאות), על ניהול תיק השקעות או תכנון פנסיה. יתכן מאד שיש לכם סוכן ביטוח מומלץ שאתם מטילים עליו את המטלה לבדוק, לבחון, להשוות (ואפילו להחליט עבורכם) בכל מה שנוגע לכספים, חסכונות, תיק השקעות וכד'. זה הזמן לפקוח עיניים ולהבין, שאתם חייבים להיות מעורבים ומודעים יותר, אחרי הכל – המדובר בעתידכם ובעתיד בני משפחתכם!
מעוניינים להצטרף אלינו ?
מלאו את הטופס ונחזור אליכם
אנו עושים את מירב המאמצים לחזור מהר ככול האפשר לכל פניה טיפה סבלנות נחזור אליכם עם הצעה מעולה!